Святковий захід до Міжнародного дня кухаря (International Chefs Day)
Міжнародний день кухаря (International Chefs Day) відзначається у більш ніж 70 країнах світу, зокрема й в Україні. Це свято започаткував у 2004 році конгрес Всесвітньої асоціації кулінарних спільнот. До цієї святкової дати, 20 жовтня 2025 року у ДНЗ «Бердянський центр професійно-технічної освіти» відбувся святковий виховний захід, що мав на меті формування у здобувачів освіти шанобливого ставлення до праці кухаря, підвищення престижу професії у сфері громадського харчування, розвиток творчості, командної роботи та професійної мотивації майбутніх фахівців. Впродовж багатьох років у нашому закладі готують висококваліфікованих кухарів і кондитерів, які демонструють професіоналізм і майстерність у провідних закладах ресторанного господарства України та за її межами. Під час заходу викладач Кащенко Ірина Миколаївна, майстри виробничого навчання Бабак Дар’я Ігорівна та Кожевникова Ольга Володимирівна, а також учні, що опановують кулінарну професію, розповіли про історію виникнення свята, навели багато цікавих фактів і долучилися до щирих привітань усім кухарям і кулінарам. Святковий захід пройшов у теплій, дружній та натхненній атмосфері. Бажаємо всім, хто присвятив себе кулінарному мистецтву – натхнення, вдалих гастрономічних шедеврів і вдячності від клієнтів! Міцного здоров’я та приємного апетиту всім шанувальникам смачної їжі!