До Всесвітнього дня здорового харчування, який щорічно відзначається 16 жовтня, у ДНЗ «Бердянський центр професійно-технічної освіти» відбувся тематичний захід «Мистецтво здорового смаку» для здобувачів освіти та викладачів.
Метою заходу було формування культури здорового харчування, усвідомлення його ролі у збереженні фізичного та психічного здоров’я, а також популяризація принципів збалансованого способу життя. Під час зустрічі обговорювалися основи раціонального харчування, користь природних продуктів, режим прийому їжі та вплив харчових звичок на самопочуття й працездатність.
Учасники мали змогу взяти участь в інтерактивних завданнях, переглянути пізнавальну презентацію, а також поділитися власними порадами щодо формування здорового раціону. Так, план заходу включав наступні цікаві та змістовні активності:
• Бліцопитування «Мій харчовий профіль», яке допомогло учасникам визначити власні харчові звички;
• Пізнавальну презентацію "«НЕ» секрети здорового харчування" та відео "Принцип «здорової тарілки»" під час якого обговорювали основні принципи збалансованої дієти;
• «Кулінарні лайфхаки від студентів» — корисні поради щодо приготування смачних і корисних страв;
• “Кухня народної мудрості” — знайомство з традиціями здорового харчування в українській культурі через народні прикмети та прислів’я;
• Вікторина “Корисна їжа — яка вона?”, що закріпила знання у цікавій ігровій формі.
Захід сприяв підвищенню обізнаності учнівської молоді щодо важливості правильного харчування та надихнув учасників на щоденний вибір корисних і здорових звичок.
Метою заходу було формування культури здорового харчування, усвідомлення його ролі у збереженні фізичного та психічного здоров’я, а також популяризація принципів збалансованого способу життя. Під час зустрічі обговорювалися основи раціонального харчування, користь природних продуктів, режим прийому їжі та вплив харчових звичок на самопочуття й працездатність.
Учасники мали змогу взяти участь в інтерактивних завданнях, переглянути пізнавальну презентацію, а також поділитися власними порадами щодо формування здорового раціону. Так, план заходу включав наступні цікаві та змістовні активності:
• Бліцопитування «Мій харчовий профіль», яке допомогло учасникам визначити власні харчові звички;
• Пізнавальну презентацію "«НЕ» секрети здорового харчування" та відео "Принцип «здорової тарілки»" під час якого обговорювали основні принципи збалансованої дієти;
• «Кулінарні лайфхаки від студентів» — корисні поради щодо приготування смачних і корисних страв;
• “Кухня народної мудрості” — знайомство з традиціями здорового харчування в українській культурі через народні прикмети та прислів’я;
• Вікторина “Корисна їжа — яка вона?”, що закріпила знання у цікавій ігровій формі.
Захід сприяв підвищенню обізнаності учнівської молоді щодо важливості правильного харчування та надихнув учасників на щоденний вибір корисних і здорових звичок.
Такі заходи допомагають виховувати культуру харчування, сприяють усвідомленню того, що здоров’я починається з правильного вибору — і щодня ми можемо робити його на користь свого добробуту. Мистецтво здорового смаку — це мистецтво жити гармонійно!