Щороку 29 травня у світі відзначається День здорового травлення або День здоров'я травної системи. Його започаткували у 1958 році на Першому Всесвітньому конгресі гастроентерологів, який відбувся у Вашингтоні (США). Метою цього дня є підвищення обізнаності про важливість здорового харчування та його вплив на здоров'я травної системи. Варто також відзначити, що є ще два Дні здорового харчування, які відзначаються 2 червня та 16 жовтня. Це нагода ще раз приділити увагу своєму здоров'ю та прийняти правильні харчові звички для покращення якості життя. Здобувачам освіти та педагогічним працівникам ДНЗ «Бердянський центр професійно-технічної освіти» у цей день було запропоновано переглянути тематичні відео «Як їжа впливає на наше здоров’я та самопочуття» та «Тарілка здорового харчування», а також підготовлено інформаційний плакат «Як харчуватися влітку: 7 простих порад».
Не нехтуйте правилами раціонального харчування, адже здорове харчування є однією з найважливіших умов нашого здоров’я і довголіття!